Roma zahvalna Advocaatu zbog nepozivanja Ljajića

Posvetit će se Romi

Roma zahvalna Advocaatu zbog nepozivanja Ljajića

Selektor Srbije, Dick Advocaat, jučer je objavio spisak od 24 igrača na koje će računati u oktobarskim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Francuska 2016 protiv Jermenije i Albanije.

Pored Nevena Subotića, ovaj holandski stručnjak odrekao se i usluga Adema Ljajića, što su u njegovoj Romi dočekali sa zadovoljstvom. 

Rimski mediji navode da će njihov veznjak sada moći posvetiti se samo obavezama u dresu Vučice, što će dodatno doprinijeti napretku u njegovoj igri. 

"Pozitivna strana cijele priče jeste da će Ljajić, dok traje njegov progon iz reprezentacije, biti dušom i tijelom Romin, na potpunom raspolaganju klubu“,  zaključuju mediji u Italiji.

Advocaat je kao razlog nepozivanja Lajića u nacionalni tim naveo to da su na račun mladog fudbalera stizale brojne kritike, jer posjeduje veliki potencijal, koji ne uspijeva svojim zalaganjem i pristupom učiniti korisnim za klub i reprezentaciju. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.