Romario odgovorio na vječno pitanje: Maradona ili Messi?

Uz zanimljiv dodatni komentar

Romario odgovorio na vječno pitanje: Maradona ili Messi?

E. Čaušević

Legendarni brazilski fudbaler Romario dao je zanimljiv intervju za engleske medije u kojem je govorio najviše od Diegu Maradoni i Lionelu Messiju.

Romario je blistave dane svoje karijere proveo u Barceloni s kojom nije uspio osvojiti Ligu prvaka, ali bio je na krovu svijeta s Brazilom 1994. godine na Svjetskom prvenstvu u Sjedinjenim Američkim Državama. Brazilac je u razgovoru za engleske medije odgovorio na vječno pitanje "Ko je bolji, Messi ili Maradona?", a nakon toga dao je i zanimljiv komentar.

"Maradona je osvajao trofeje s Argentinom, a s druge strane Messi igra dobro samo za Barcelonu i nije osvojio ništa sa reprezentacijom osim Olimpijade koja nije toliko bitna. Ako želi da bude bolji od Maradone mora osvojiti Svjetsko prvenstvo, a do tada ću govoriti da je Maradona bolji od Messija", rekao je Romario, te dodao:

"No, kad se sve sabere ja sam bolji od obojice svakako. To iskreno mislim i kažem bez neke lažne skromnosti. Trenutno najbolji igrač na svijetu jeste Messi, ali ni Neymar nije daleko od njega. Siguran sam da će on nadmašiti Argentinca veoma brzo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi