Romelu Lukaku želja madridskog Atletica
Foto: EPA

Atletico želi napadača

Romelu Lukaku želja madridskog Atletica

Midhat Šljivak

Fantastični belgijski napadač Romelu Lukaku mogao bi pojačati redove prvaka Španije madridskog Atletica.

S obzirom na to da je Lukaku igrač Chelseaja, koji želi u svojim redovima vidjeti Atleticovog napadača Diega Costu, postoji mogućnost da 21-godišnji napadač završi na Vicente Calderonu.

Prvak Španije će, navodno, uz prodaju Diega Coste timu sa Stamford Bridgea, zahtijevati i Romelua Lukakua, koji iza sebe ima fantastičnu sezonu u engleskom Premiershipu.

Čelnici Atletica i Chelseaja će se sresti u narednoj sedmici kako bi dogovorili eventualni transfer Diega Coste, a veoma bi lako i Lukaku mogao promijeniti klub naredne sezone.

Lukaku je protekle sezone igrao na posudbi u Evertonu, a postigao je 15 golova u 33 odigrana susreta za ovaj tim u Premier ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.