Romelu Lukaku želja madridskog Reala
Foto: EPA

Španski mediji tvrde

Romelu Lukaku želja madridskog Reala

Midhat Šljivak

Belgijski napadač Romelu Lukaku mogao bi ovog ljeta pojačati madridski Real.

Prema navodima španskog magazina AS, Lukaku je kandidat za dolazak u Real, ako bi Alvaro Morata napustio klub. 

Trener Kraljeva Carlo Ancelotti najavio je kako bi Morata mogao napustiti klub. U tom slučaju bi Realu bio potreban napadač, a AS tvrdi kako je najbliži dolasku na Santiago Bernabeu fantastični Belgijanac Romelu Lukaku.

Lukaku je igrač londonskog Chelseaja, ali pravu priliku u ovom timu nije dobio. Posuđivan je West Bromwich Albionu i Evertonu, a svojim igrama je privukao pažnju velikih evropskih klubova.

S obzirom da dolaskom Diega Coste na Stamford Bridge Lukaku ponovo neće imati puno prostora da se dokaže, pa je njegov dolazak izvjestan. Pored Reala, interes za Lukakua su pokazali Atletico, Juventus, Roma i Valencia.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.