Romeo Mitrović sanirao povredu
Mitrović pauzira od 21. februara

Bh. golman u Mađarskoj

Romeo Mitrović sanirao povredu

Romeo Mitrović, čuvar mreže mađarskog prvoligaša Kecskemetija, oporavio se od povrede i predstojećeg vikenda trebao bi stajati među stativama u prvenstvenom duelu protiv Fehervara.

Mitrović je pauzirao od 21. februara, kada je u susretu protiv Paksija teren napustio u 35. minuti zbog povrede aduktora i od tada nije branio niti minute.

„Počeo sam trenirati punim intenzitetom. Naredne subote ću sigurno braniti protiv Fehervara. Nemam više nikakvih problema. Povreda je prošlost i potpuno sam spreman“, izjavio je Mitrović za Dnevni avaz, dodavši kako se povrijedio na zaleđenom terenu:

„Srećom, nije bilo ništa ozbiljno i sve je već prošlost. Sada očekujem poziv za utakmicu sa Belgijom i povratak u reprezentativno okruženje.“

Ipak, postavlja se pitanje u kakvoj formi će Mitrović dočekati susrete sa Belgijancima. Pauza od tri sedmice niej mala, a golmanska pozicija je najosjetljivije mjesto u timu i sigurno je da „jedinicu“ može zadužiti onaj portir koji je u najoptimalnijoj formi. Stoga čudi zašto selektor Miroslav Ćiro Blažević u istupima u javnosti „zaboravlja“ Gorana Brašnića, iskusnog golmana zaprešićkog Intera, koji niti jednom nije zakazao u reprezentativnom dresu BiH!?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti