Romeu se vraća u Barcelonu

Romeu se vraća u Barcelonu

Midhat Šljivak

Mladi veznjak Chlesea Oriol Romeu mogao bi se u januaru vratiti u ekipu Barcelona, odakle je i stigao u Chelsea u ljetnom prelaznom roku.

Kako će vjerovatno Barcelona ostati bez Keite u zimskom prelaznom roku Guardiola ozbiljno razmišlja da u klub vrati 20-godišnjeg veznjaka.

Romeu je na Ostrvo stigao u julu ove godine u transferu vrijednom 5 miliona eura, a Barcelona će, ukoliko ga želi nazad na Camp Nou morati izdvojiti 10 miliona eura.

20-godišnji Romeu je svoj debi u Premier ligi imao  u ssptembru protiv Sunderlenda, a za Barcelonu je odigrao samo jednu zvaničnu utakmicu prije prelaska u redove Plavih iz Londona.

Ove sezone ukupno je nastupio u devet utakmice Premiershipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.