Romi bod u Veroni, Pjaniću klupa

Nula na Bentegodiju

Romi bod u Veroni, Pjaniću klupa

Midhat Šljivak

U prvom susretu 36. kola italijanske Serie A Chievo i Roma su odigrali utakmicu bez golova.

Velika kiša koja je padala na stadionu Marcantonio Bentegodi u Veroni tokom prvog poluvremena stvarala je dosta problema objema ekipama, pa nam prvo poluvrijeme nije ponudilo lijepu utakmicu.

Vrijedi izdvojit pokušaj Gaga za Romu u 9. minut, no golman domaćih Sorrentino je dobra odbranio. Chievo je u par navrata pokušao ugroziti gol Curcija, ali bez veće opasnosti po gol gostiju iz Rima.

Nastavak utakmice donio je nešto bolju igru domaćeg tima. Imali su nekoliko dobrih prilika za postizanje gola, ali dobre završnice nije bilo.

Možda i najbolju priliku za Chievo je propustio Sergeo Pelissier u 90. minuti, no napadač domaćih je sa desetak metara iz dobre pozicije loptu prebacio preko gola.

Sa druge strane Roma nije pokazala gotovo ništa u drugom poluvremenu, a Vučica je uputila svega nekoliko udaraca koji su završavali daleko od gola domaćih.

Miralem Pjanić je kompletan meč odgledao sa klupe tima iz Rima.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.