Rommedahl rekao 'zbogom' reprezentaciji

Došlo vrijeme za rastanak...

Rommedahl rekao 'zbogom' reprezentaciji

Dennis Rommedahl odlučio se oprostiti od reprezentacije Danske nakon trinaest godina.

Ovaj fudbaler je postigao 21 gol u dosadašnjh 126 nastupa, a zanimljivo da su mu trebala još samo tri da se upiše u historiju. Naime, jedino je golman Schmeichel sakupio više nastupa po čemu drži vodeću poziciju u reprezentaciji Danske.

Rommedahl već petnaest mjeseci nije nastupio za svoju zemlju i to zbog povrede noge. U svojoj karijeri je ovaj fudbaler nastupao za Ajax i PSV, Charlton, PSV, Brondby i još neke klubove, a trenutno je član RKC Waalvijka.

Danski fudbalski savez je Rommedahla dva puta proglašavao za najboljeg igrača skandinavske države, i to 2007. te 2010. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije