Ronaldinho i društvo slavili kod Barija

Serija A, 25. kolo

Ronaldinho i društvo slavili kod Barija

Edmir Škorić

U posljednjem večeras odigranom susretu 25. kola italijanske Serije A nije bilo iznenađenja. Milan je kao gost slavio protiv Barija rezultatom 2:0.

Desetoplasirani Bari ove sezone nije drag protivnik mnogim ekipama, no Rossoneri su ipak ostvarili pobjedu i tako se vratili na drugoplasiranu poziciju, sa sedam bodova, ali i jednom utakmicom manje od ljutog gradskog rivala Intera.

Da su u Bari došli po pobjedu, Milan je najavio već u desetoj minuti, kada je iskusni veznjak Ambrosini sa sedamnaest metara šutirao malo iznad gola. No, najbolju šansu gosti su prokockali pet minuta prije kraja prvog dijela. Marco Borriello je primio jednu loptu na desetak metara od gola domaćih, potpuno sam se okrenuo i šutirao, no njegov udarac je prošao golmana Gilleta, ali ne i Bonuccija, štopera Barija koji je loptu zaustavio na liniji.

Dvije minute kasnije Milan je došao do vodstva. Brazilac Ronaldinho je majstorski pronašao Borriella u šesnaestercu Barija, a italijanski napadač poluvolejom matirao Gilleta.

Domaći su pokazali nešto više u drugom poluvremenu. No, Rossoneri su prvi imali prigodu. Pato je sa ruba šesnaesterca prizemnim udarcem loptu poslao tik uz desnu Gilletovu stativu. Na drugoj je strani sa dvadesetak metara pokušao Donati, no nedovoljno precizno.

Abbiati je bio na mukama u 58. minuti kada je Barreto izveo slobodni udarac, ali je golman gostiju uspio izbaciti u korner. Konačno je Leonardo na klupi Milana u 66. minuti mogao odahnuti. Ronaldinho se s lijeve strane ušetao u šesnaesterac Barija, potom šutirao iz kosa, njegov snažni udarac Gillet odbio, a onda lopta došla ravno na nogu Pata, koji je šalje u mrežu.

Treba napomenuti da je Abbiati u finišu utakmice odbranio penal Barretu.

Serija A, 25. kolo:

Bari - AC Milan 0:2 (Borriello 42, Pato 66)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.