Ronaldinho presudio Juventusu

Seria A

Ronaldinho presudio Juventusu

Večeras su odigrane dvije utakmice posljednjeg, 38. kola, italijanskog fudbalskog prvenstva.

U velikom derbiju Serije A na San Siru su se sastala dva najtrofejnija italijanska kluba svih vremena, Milan i Juventus. Domaći su sa rezultatom od 3:0 ostvarili pobjedu, te tako potvrdili treće mjesto i plasman u Ligu prvaka, dok je Juventus ostao na sedmoj poziciji.

Mladi Antonini doveo je Rossonere u vodstvo u 14. minuti, da bi nekadašnji reprezentativac Brazila Ronaldinho u 29. povisio na 2:0, a potom je isti igrač u 67. minuti pogodio za 3:0.

U drugoj večerašnjoj utakmici, bez većeg rezultatskog značaja, Lazio je na Olimpicu sa laganih 3:1 bio bolji od Udinesea. Golove za nebeskoplave postigli su Hitzlsperger, Floccari i Brocchi, dok je strijelac jedinog gola za ekipu sa Friulija bio Antonio di Natale, a Udinese je u ovom susretu od 38. minute igrao sa igračem manje, nakon što je crveni karton zaradio Isla.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.