Ronaldinho zabio na startu sezone

Ronaldinho zabio na startu sezone

Sinoć je počela nova nogometna sezona u Brazilu. Prvo kolo je obilježio najveći brazilski klub Flamengo koji je sa 4:0 pregazio Avai, a najbolji igrač meča bio je sjajni Ronaldinho.

Nekadašnja zvijezda Gremija, PSG-a, Barcelone i Milana je u pobjedu crveno-crnih ugradila jedan pogodak u 63. minuti, dok su preostala tri postigli Botinelli, Thiago Neves i Diego Mauricio. Pored gola Ronaldinho je imao još nekoliko zapaženih poteza.

U derbiju kola Santos je bez povrijeđenih Gansa i Neymara odigrao 1:1 protivb Internacionala. Keirrison je u 28. minuti sa bijele tačke doveo Santos u prednost, a gosti su u 34. minuti golom Ze Roberta došli do boda.

Vasco de Gama je gubio kod Ceare, ali su  Bernardo dva puta i Jefferson jednom za 12 minuta igre donijeli preokret Vascu i pobjedu 3:1. Siguran je bio i Atletico Mineiro, koji je sa 3:0 uz dva gola Magna Alvesa bio bolji od imenjaka iz Parane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.