"Ronaldo je povrijeđen, neka navijači misle šta žele"

Kratko i jasno iz Al-Nassra

"Ronaldo je povrijeđen, neka navijači misle šta žele"

Esmer Oštraković

Ronaldo je u utorak navečer igrao gradski derbi protiv Al Hilala i razočarao je. Al Nassr je izgubio sa 2:0 te se udaljio od osvajanja titule prvaka.

Nakon utakmice, kada je Portugalac krenuo da napusti stadion protivnički navijači počeli su da skandiraju "Messi, Messi".

Iako se očekivalo da će sve proći bez Ronaldove reakcije on nije ostao imun, te se uvatio za međuonžje.

Nakon što se pojavila informacija da se Ronaldo suočava sa surovom kaznom i da postoji mogućnost da završi iza rešetaka ili bude deportovan, oglasili su se iz njegovog kluba.

"Ronaldo je povrijeđen. Nakon duela sa Gustavom Cuellarom Ronaldo je dobio udarac u nezgodno mjesto i tada je sve krenulo. Ovo je potvrđena informacija. Neka navijači misle šta žele", objavili su tamošnji mediji izjavu iz Al-Nassra.

Oglasi

Advokatica Nouf bint Ahmed je otišla nadjalje te je otkrila kako pokreće kaznenu prijavu i Ronalda će prijavit za zločin protiv javne nepristojnosti.

Prema šerijatu, islamskom zakonu koji je na snazi u Saudijskj Arabiji, takvi gestovi su zabranjeni, a kada su u pitanju strani državljani podrazumjevaju i deportaciju.

"Ne pratim sport. Čak i ako su gledatelji isprovocirali Ronalda, nije lijepo reagovao. Njegovo ponašanje je zločin. Podnijet ćemo prijavu tužilaštvu", poručila je Bint Ahmed.

Javnost u Saudijskoj Arabiji je podijeljena. Neki i staju u odbranu Ronalda sa tvrdnjama da je tokom meča dobio nezgodan udarac u međunožje te se zato hvatao za genitalije.

Ostaje da vidimo kakva će biti odluka glavnih ljudi u ovoj zemlji i hoće li Ronaldo biti kažnjen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije