Ronaldo autor

Ronaldo autor

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo nije proglašen najboljim nogomtašem svijeta u izboru FIFA-e, no zato je postao vlasnik nagrade koja se dodjeljuje za najlješi gol sezone.

Na svečanoj gala večeri u Zurichu, Lionel Messi postao je najbolji nogometaš 2009. godine, dok je drugoplasirani bio Cristiano Ronaldo.

No, Realov ofanzivac nije ispustio nagradu za najljepši gol sezone. Ronaldov gol pobijedio je ispred Andresa Inieste (Barcelona), Fernando Torresa (Liverpool) i Michael Essiena (Chelsea).

Nagradu je bivšem veznjaku Manchester Uniteda dodijelio George Weah i supruga pokojnog legendardnog Mađara Ferenc Pusaksa, Elisabeth Puskas. Ronaldo je "gol sezone" postigao u dresu Vragova, kada je engleski predstavnik pobijedio Porto u četvrtfinalu Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.