Ronaldo: Barca je bolja od Reala

Ronaldo: Barca je bolja od Reala

Fudbaler madridskog Reala Cristiano Ronaldo smatra da Barcelona igra bolji fudbal od njegovog kluba i da će Lionel Messi osvojiti 'Zlatnu loptu' za ovu godinu.

"Barcelona igra bolji fudbal od Reala, ali zašto? Zato što su zajedno već nekoliko sezona, a ne dva mjeseca. Barca je bolja od nas sada, ali je pravo pitanje ko će biti prvi na kraju sezone", rekao je Ronaldo.

Portugalac, koji je ovog ljeta u Real došao iz Manchester Uniteda za 94 miliona eura, prošle godine je osvojio 'Zlatnu loptu', a i ove godine se našao na listi kandidata za to priznanje.

Dobitnik ovogodišnje 'Zlatne lopte' bit će proglašen 1. decembra, a Ronaldo je izjavio da smatra da su Xavi i Samuel Eto'o među favoritima, ali da će priznanje otići u Messijeve ruke.

"On je favorit. Osvojio je Ligu prvaka i Primeru. Zašto ne bi bio on? Ako dobije 'Zlatnu loptu' to će značiti da ju je zaslužio", istakao je Ronaldo.

Ronaldo je od dolaska u Real odigrao samo nekoliko zvaničnih utakmica, a trenutno je van terena zbog povrede članka. Portugalac je izjavio da je gladan titula i da osjeća da je došao u pravi klub.

"Moram da uradim ponovo sve što sam uspio u Manchesteru, da osvojim Ligu prvaka, prvenstvo i kup. Uvjeren sam da sam u pravom klubu i sada počinjem novu karijeru, osjećam se kao beba", rekao je Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.