Ronaldo donio novu pobjedu Realu

Ronaldo donio novu pobjedu Realu

Odigrane su još dvije utakmice trećeg kola Primere. Real Madrid je u jednom od derbija kola slavio kod Real Sociedada, dok su Sporting Gijon i Athletic Bilbao podijelili bodove.

Real je teško stigao do pobjede u gostima u San Sebastianu. Jose Mourinho ponovo može zahvaliti lucidnom potezu Cristiana Ronalda, koji je sjajnim pogotkom iz slobodnjaka u 75. minuti donio pobjedu Kraljevskom klubu. 

Prvo poluvrijeme je završilo bez golova, a Angel Di Maria je golom u 51. minuti donio vodstvo Madriđanima. Deset minuta kasnije Raul Tamudo je svojim prvijencom u dresu Real Sociedada poravnao na 1:1, a Ronaldo u 75. minuti donosi pobjedu Realu. 

U drugoj večerašnjoj utakmici Sporting Gijon i Athetic Bilbao su podijelili bodove odigravši 2:2. Miguel de las Cuevas je u 12. minuti donio vodstvo Sportingu, a Sangoy u 23. povisuje na 2:0. Pet minuta kasnije Gurpegui smanjuje na 2:1, a Fernando Llorente u 58. minuti postavlja konačnih 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.