Ronaldo: Ferguson je najbolji trener

Portugalac za britanski Metro

Ronaldo: Ferguson je najbolji trener

Edmir Škorić

Zvijezda madridskog Reala, Portugalac Cristiano Ronaldo u intervjuu za britanski Metro kazao je kako je Sir Alex Ferguson najbolji menadžer na svijetu.

Neizbježno pitanje novinara bilo je koja je razlika između Josea Mourinha i Sir Alexa Fergusona, aktualnog i bivšeg trenera portugalskog krilnog napadača.

“Na neki način, njih dvojica su podjednaki – obojica imaju dosta iskustva i osvojili su sve što se može osvojiti u nogometu. Jedina razlika koja mi trenutno pada na pamet je ta da je jedan stariji od drugoga. Volio sam raditi sa Fergusonom, bili smo jako dobri i on je moj prijatelj. Ako se ja pitam, Ferguson je najbolji trener na svijetu”, kazao je Cristiano Ronaldo u intervjuu za britanski Metro.

Ronaldo se također osvrnuo na kritike koje su mu upućene zbog ne tako dobrog početka sezone.

“Istina je da sam morao čekati nekoliko utakmica kako bih počeo zabijati, ali od tog trenutka se sve promijenilo. To je dokaz da je nogomet nepredvidljiv. Sretan sam zbog svega i nadam se da ću ovako nastaviti”.

Bivši veznjak Manchester Uniteda pohvalio je pojačanja Samija Khedire i Mesuta Oezila, sjajne njemačke reprezentativce.

“Oezil i Khedira su sjajni nogometaši. Još uvijek sam fasciniran kako su odigrali na Svjetskom prvenstvu. Obožavam igrati sa njima”.

Na pitanje ko će osvojiti Ballon d’Or, jedan od najboljih nogometaš svijeta odgovara: “To je teško pitanje. Vidjet ćemo što će FIFA odlučiti ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.