Svi moraju da se pridržavaju strogog zakona u Saudijskoj Arabiji, samo ne Ronaldo i Georgina

Vlast im dopustila sve

Svi moraju da se pridržavaju strogog zakona u Saudijskoj Arabiji, samo ne Ronaldo i Georgina

E. Škorić

Cristiano Ronaldo i njegova djevojka Georgina Rodriguez živjet će zajedno u Saudijskoj Arabiji, unatoč zakonima te zemlje koji to zabranjuju nevjenčanim parovima.

Ronaldo je potpisao za Al Nassr i u Saudijsku Arabiju je stigao sa svojom porodicom. U utorak je imao zvanično predstavljanje, a na terenu se pojavila i njegova djevojka Georgina Rodriguez.

Poznato je da Portugalac nikada nije bio u braku, što se činilo da bi moglo predstavljati problem za njega i Georginu jer saudijski zakoni strogo zabranjuju "suživot bez bračnog ugovora".

Međutim, saudijski izvori rekli su španskoj međunarodnoj novinskoj agenciji EFE da će vlasti 'zažmiriti' na zajednički život zvjezdanog para.

"Iako zakoni kraljevstva još uvijek zabranjuju zajednički život bez bračnog ugovora, vlasti su nedavno počele zatvarati oči i više nikoga ne gone", kazao je neimenovani advokat iz Saudijske Arabije.

Georgina Rodriguez, koja je majka dvoje Ronaldove djece, i dalje će trebati vizu za život u toj zaljevskoj zemlji jer ne dobiva automatski državljanstvo brakom. Argentinsko-španska manekenka bila je uz Ronalda veći dio njegove nedavne karijere, a nedavno je dospjela na naslovnice na Svjetskom prvenstvu.

Oglasi

Napala je portugalskog bivšeg selektora Fernanda Santosa zbog načina na koji se ophodio prema Ronaldu, odnosno zbog toga što ga je ostavljao na klupi.

Ronaldo, u međuvremenu, nije mogao igrati u pobjedi Al-Nassra od 2:0 protiv Al-Ta'ee u petak i gledao je utakmicu sa sobnog bicikla unutar Mrsool Parka, te je bodrio svoj novi tim do pobjede.

Portugalska superzvijezda služi kaznu od dvije utakmice zabrane igranja u Manchester Unitedu, a Al-Nassr trenutno ima pun popis stranih igrača. Očekuje se krajem mjeseca da Ronaldo debituje za klub koji mu je obezbijedio nenormalno bogat ugovor. Kao igrač će za 2,5 godine dobiti čak 500 miliona eura, ali u to su uključeni i razni komercijalni dogovori.

Nekadašnji igrač Sportinga, Manhcester Uniteda, Juventusa i Real Madrida odrekao se visokog nivoa nogometa zarad velikog bogatstva, iako navodno i dalje ima klauzula prema kojoj će ga Al-Nassr moći posuditi Newcastleu ako ovaj klub izbori Ligu prvaka. Naravno, radi se o istom vlasniku, što bi Ronaldu na kraju moglo donijeti privremeni povratak evropskom nogometu.

Top Komentari

Arnel925
Ronaldo je čak smije da guzi na balkonu dok komšije piju jutarnju kafu, njemu je sve dozvoljeno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi