Ronaldo i Messi: Poštovanje prije svega

Nema mržnje i netrpeljivosti

Ronaldo i Messi: Poštovanje prije svega

D. Vejo

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, dva fudbalska velemajstora zbog kojih mnogi vole najvažniju sporednu stvar na svijetu.

Neko voli Portugalca, neko Argentinca, a voljeli li ih ili ne, moramo priznati da živimo u eri dva ako ne najbolja igrača svih vremena. 

Na terenu zakleti neprijatelji, a van istog obični smrtnici koji poštuju jedan drugog. Bijeda, glad i siromaštvo natjerali su ih da odu daleko od svojih domova i potraže bolje sutra u novim sredinama.

Voljeli su jednu stvar više od svega, a to je fudbal. Prije svega postali su ljudi, koji pored silnog rivalstva imaju samo riječi hvale jedan za drugog.

"Mediji bruje o tom velikom rivalstvu, ali to nije tako, jeste, ali na terenu dok je van njega potpuno drugačija slika. Nismo najbolji prijatelji, ali poštujemo jedan drugog mnogo", kazao je Cristiano Ronaldo.

Ni komentar Argentinca nije izostao.

"Ono što je on uradio tokom ove godine je zaista impresivno. Igrao je dosta dobro što pokazuje i nagrada koju je dobio. Poštujem ga, kao i on mene", dodao je Messi.

Uz ova dva fudbalska mađioničara odrastaju mnogi, a oni koji nemaju priliku vidjeti njihovu magiju u nogama, biti će im prepričavano godinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi