Ronaldo i Sabrosa propuštaju Estoniju

Portugal

Ronaldo i Sabrosa propuštaju Estoniju

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo i Simao Sabrosa propustit će prijateljsku utakmicu Portugala i Estonije, koja se igra u Talinu ove srijede. Oba igrača su zadobili povrede u posljednjoj kvalifikacionoj utakmici protiv Albanije, koja se igrala u Tirani.

Portugalski doktor Henrique Jones istakao je da Manchesterov krilni igrač Cristiano Ronaldo neće biti spreman za prijateljsku utakmicu Portugala i Estonije, koja se ove srijede igra u glavnom gradu Estonije. Ronaldo je navodno zadobio ozljedu prepone pa će propustiti let za Talin, dok Simao Sabrosa ima problema sa bedrom.

U timu neće biti Deca, Joao Moutinha, te Jose Bosinwe, koji su bez razloga odstranjeni iz selekcije Portugala pred ovaj prijateljski meč. Pobjeda u Tirani protiv Albanije rezultatom 1:2, Portugalu je donijela deveti bod u skupini, nalaze se na trećem mjestu.

Kako sada stvari stoje, Portugal neće putovati u Južnu Afriku, obzirom da samo prve momčadi skupine idu direktno, a osam najboljih drugoplasiranih nastupat će u baražu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti