"Ronaldo je produkt treniranja, a Messi je prirodni talent"

Tevez o svojim nekadašnjim saigračima

"Ronaldo je produkt treniranja, a Messi je prirodni talent"

Endin Čaušević

Argentinski napadač Carlos Tevez u svojoj karijeri imao je priliku igrati s Lionelom Messijem u reprezentaciji, ali i s Cristianom Ronaldom svojevremeno u Manchester Unitedu.

Tevez se nedavno vratio u Bocu Juniors nakon što je jednu godinu igrao u dalekoj Kini i čak zaradio 42 miliona eura. Argentinski napadač želi da se nađe na spisku za Svjetsko prvenstvo u Rusiji i svjestan je da bi to veoma teško bilo da je ostao igrati u Kini.

Argentinski napadač imao je priliku u svojoj karijeri igrati s Messijem i Ronaldom. Tevez je u zanimljivom razgovoru za argentinske medije otkrio koja je razlika između Messija i Ronalda koji dominiraju svjetskim fudbalom već deset godina.

"Cristiano je totalno drugačiji od Messija. Kada je Leo počinjao ne znam da li je jednom ušao u teretanu. S druge strane Cristiano je od jutra bio tamo i navečer bi izašao. Cijeli dan je vježbao u teretani, žestoko trenirao i pripremao se da bude najbolji, dok je kod Messija to prirodni talent. Tu su najveće razlike između dva najbolja igrača na svijetu. Messi je jednostavno nešto drugo. Njemu je normalno u svakoj utakmici postići tri gola", rekao je Tevez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi