Ronaldo: Mi smo Portugal, prirodno je da smo u finalu
Foto: EPA

Motivisan pred finale sa Francuzima

Ronaldo: Mi smo Portugal, prirodno je da smo u finalu

D. Vejo

Fudbaleri Portugala nisu blistali tokom Evropskog prvenstva u Francuskoj, ali su se ipak domogli finala.

Ronaldo i društvo grupu su prošli na staklenim nogama. Tri remija ipak su ih odvela dalje, a u nokaut fazi ponovo nisu blistali sve do polufinala kada su nadigrali ekipu Velsa (2:0).


"Napravili smo sjajan posao. Uspjeli smo da stignemo do finala što je veliki uspjeh. Moja želja je uvijek bila da, pored klupskih trofeja, osvojim nešto i sa reprezentacijom. Sada imam priliku za to. Ukoliko dođemo do trofeja, ja ću u nedjelju plakati od sreće. Mi smo Portugal i prirodno je da smo u finalu", ističe najbolji igrač Portugala Cristiano Ronaldo.

Portugal i Francuska svoja koplja ukrštaju u nedjelju od 21 sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi