Ronaldo: Moramo cijeniti ovu pobjedu

Ronaldo: Moramo cijeniti ovu pobjedu

Edmir Škorić, foto: Elmedin Mehić

Cristiano Ronaldo, prvo ime portugalske reprezentacije, ističe kako je pobjeda ostvarena protiv teške momčadi.

Portugal je deklasirao večeras na Da Lužu bh. reprezentaciju sa 6:2 i zasluženo izborio nastup na Evropskom prvenstvu narednog ljeta u Poljskoj i Ukrajini.

Domaćin je već u sedmoj minuti poveo s 1:0 sjajnim pogotkom Ronalda iz slobodnog udarca, a nogometaš madridskog Reala pogodio je i u 53. minuti. Kapiten Portugala nije krio svoju radost.

"Drago mi je da sam uspio postići golove i na taj način pomoći momčadi da ostvari pobjedu. Moramo tu pobjedu cijeniti protiv iznimno teške momčadi. Sada se možemo opustiti, uživati, i zadovoljni se vratiti klubovima", rekao je Ronaldo, dodavši:

"Sada moramo uživati u njoj. Imali smo dobre kvalifikacije, bili smo ambiciozni, odlučni i jakog mentaliteta i zaslužili smo da idemo na EP".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti