Ronaldo može igrati u subotu za Real

Zeleno svjetlo iz Portugala

Ronaldo može igrati u subotu za Real

Edmir Škorić

Portugalski nogometni savez  (FPF) neće spriječiti Cristiano Ronalda da u subotu zaigra u prvenstvenom okršaju Real Madrida i Racing Santandera, iako pravila nalažu da to Portugalci mogu učiniti.

FIFA-in Pravilnik o statusu i transferu igrača kaže da ako jedan igrač propusti reprezentativni poziv zbog povrede, on ne može igrati za svoj klub pet dana nakon posljednjeg reprezentativnog nastupa, ukoliko tako odluči njegov nogometni savez.

Susret Bosne i Hercegovine i Portugala igra se u srijedu, dok je okršaj Reala i Santandera samo tir dana kasnije. U prijestolnici Španije pribojavali su se mogućnosti da Portugal zabrani igranje najskupljem igraču Reala, no do toga, ipak, neće doći.

"Vjerujemo da Ronaldo nije mogao igrati kada smo ga pozvali, ali ako se on sada oporavio, Real Madrid ga može koristiti kad god želi. Nećemo ništa spriječavati", kazao je Carlos Godinho, sportski direktor reprezetnacije koja u srijedu gostuje u Zenici, na Bilinom Polju.

Već danas bi se Ronaldo trebao priključiti ostatku Realovog tima na treninzima, te se očekuje da zaigra u subotu protiv Racing Santandera, a potom ga očekuje gostovanje na Nou Campu, dakako prije toga susret sa Zurichom u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti