Ronaldo najbolji igrač kola

Tim kola Primere 14. kola

Ronaldo najbolji igrač kola

Najbolji igrač 14. kola španske Primere je napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo, a pored njega sjajne partije su odigrali Lionel Messi, Pedro Rios i Jose Rondon.

Golman Valencije Vicente Guaita je uprkos dva primljena pogotka našao mjesto u timu kola, jer je svojim sjajnim intervencijama najzaslužniji što je Valencia od Reala izgubila sa samo 2:0. U odbrani su Nano Rivas iz Levantea, Juan Forlin iz Espanyola i Mateo Musacchio iz Villarreala koji polako izrasta u jednog od najboljih štopera Primere.

Malagin veznjak Eliseu je odigrao najbolju utakmicu od dolaska iz Lazija i zaslužio je mjesto u veznom redu tima kola, Pablo Piatti je ponovo spašavao Almeriju od poraza, Pedro Rios je sa dva gola donio pobjedu Getafeu, dok je Mesut Oezil uz Ronalda bio najbolji igrač i pokretačka snaga Reala u derbiju kola protiv Valencije.

Napdački tri je odigrao odlične utakmice. Cristiano Ronaldo je sa dva gola donio Realu pobjedu, Lionel Messi je u pobjedi Barcelone kod Osasune također bio dvostruki strijelac, dok su navijači Malage konačno dočekali buđenje Juana Rondona, najvećeg pojačanja andaluzijskog kluba, koji je sa dva gola bio najzaslužniji za pobjedu Malage nad Racingom 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.