Ronaldo: Nastavljamo bitku s Barcelonom

Primera Division

Ronaldo: Nastavljamo bitku s Barcelonom

Nakon poraza od Lyona na igračima Reala bio je veliki pritisak. Ipak, sinoćnja pobjeda nad Villarrealom, uz skoro savršenu utakmicu Ronalda, pokazala je da je protiv Lyona bio samo loš dan.

Iako je bio pod velikim stresom zbog katastrofe koja je pogodila rodnu mu Madeiru, Cristiano Ronaldo je odigrao odličnu utakmicu. Pored sjajnog gola iz slobodnog udarca učestvaovao je u svim akcijama iz kojih je Real postigao pogotke.

„Odigrali smo dobro. Moramo se nastaviti boriti s Barcelonom, a na kraju ćemo vidjeti šta će se desiti“, bio je kratak nakon utakmice Portugalac koji igra u sjajnoj formi.

S druge strane, njegov klupski kolega Gonzalo Higuain je još jednom pokazao kako Real nema problema s napadačima. Iako se spominju mnoga imena kao potencijalna pojačanja, Argentinac je pokazao da nije bilo potrebe dovoditi Benzemu, pored njega.

„Veoma smo zadovoljni današnjom igrom, posebno nakon onoga u Lyonu. Moramo nastaviti da igramo na ovoj razini. Ronaldo je odigrao odlično, ali je najvažnija stvar je da je cijeli tim odigrao na vrhunskom nivou“, rekao je nakon utakmice dvostruki strijelac za Real Madrid Gonzalo Higuain.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.