Ronaldo: Ne vraćam se u Evropu
Brazilac se više ne želi vraćati na evropsko tlo.

Ronaldo: Ne vraćam se u Evropu

Edmir Škorić

Nekad najbolji fudbaler svijeta, 33-godišnji Brazilac Ronaldo Luis Nazario de Lima, sretan je u Južnoj Ameriti, te tvrdi da se više ne vraća na evropsko tlo.

Iako još uvijek sa viškom kila, Ronaldo pruža odlične partije u Corinthiansu, gdje je već proslavio dva trofeja. Naime, njegov klub bio je prvak savezne države Sao Paulo, te uz to proslavili su osvajanje brazilskog Kupa.

Na kraju sezone nekadašnji igrač PSV-a, Intera, Barcelone i Reala želi produžiti ugovor sa Brazilcima, a onda i osvojoiti Copa Libertadores, što se u Južnoj Americi smatra kao evropska Liga prvaka.

"Namjera mi je ostati u Corinthiansu. Ekipa ima sve potencijale da nastavi sa uspjesima. Sretan sam što činim dio ove fanstastične skupine igrača koji su me dočekali raširenih ruku. Nisam to, zaista, očekivao", riječi su nekad najboljeg igrača svijeta.

Da se neće vraćati u Evropu, Ronaldo je potvrdio na pitanje predsjednika države Sao Pualo, Luiza Inacio Lula da Silve, želi li se vratiti na evropsko tlo.

"Ne, ne želim. Moji evropski dani su prošli to je sada stvar prošlosti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.