Ronaldo: Nedostaje mi Manchester

Primera Division

Ronaldo: Nedostaje mi Manchester

Iako su se nakon njegovog odlaska iz Manchester Uniteda u Real Madrid mnogi u Engleskoj utrkivali ko će ga počastiti gorim komplimentom, izgleda da Cristiano Ronaldo nije zlopamtilo.

Portugalac koji je prošlog ljeta iz redova engleskog prvaka prešao u madridski Real za 80 miliona funti i tako postao najskuplji nogometaš svijeta izjavio je kako ne isključuje mogućnost da se jednog dana ponovo vrati u redove tima s Old Trafforda.

„Naravno, nedostaje mi igranje u Manchesteru. Ne samo klub, u Engleskoj je ostao i veliki broj mojih prijatelja. Igrao sam u tom klubu punih šest godina, to je dugo vremena i nakon toliko lijepih trenutaka nije nemoguće da se jednog dana vratim, to samo Bog zna“, rekao je Ronaldo.

Ulogu Cristiana Ronalda na Old Traffordu preuzeo je Wayne Rooney koji igra u životnoj formi. Iako su na EP u Portugalu 2004. godine imali obračun to se nije negativno odrazilo na njihov sveukupni odnos.

„Čujem se s Wayneom. Kada god imam priliku čujem se s njim, kao i s Ferdinandom, Evrom, Vidićem i ostalim bivšim suigračima. Razgovaramo o nogometu i ostalim stvarima. Rooney je postigao mnogo golova ove sezone, i moram reći da je to svojim radom i zaslužio. Prometnuo se u vodećeg igrača kluba“, kaže Ronaldo u intervjuu za News of the World.

Portugalski reprezentativac je prošlog ljeta potpisao šestogodišnji ugovor s Real Madridom i kaže da je trenutno vrlo sretan što nosi dres najvećeg kluba na svijetu, te da planira odraditi ugovor do kraja.

„Moram reći da sam sretan u Realu. Stvarno sam sretan u Madridu, svi znaju da obožavam ovaj klub, ali u Unitedu sam proveo šest godina i nedostaju mi klub, igrači, trener, navijači. Imam u planu odraditi ugovor do kraja, a onda ko zna šta će se desiti“, rekao je na kraju Cristiano Ronaldo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.