Ronaldo nije mogao na bolji način obradovati Portugalce

Neće se penzionisati iz reprezentacije

Ronaldo nije mogao na bolji način obradovati Portugalce

Endin Čaušević

Portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo danas je potpisao novi ugovor sa Real Madridom.

Ronaldo je odlučio da će na Santiago Bernabeu ostati do ljeta 2021. godine kada će proslaviti svoj 36. rođendan. Ipak, portugalski fudbaler izjavio je da mu je želja da igra još deset godina. Također, medije u Portugalu zanimalo je da li će se Ronaldo penzionisati iz reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva.

"Za reprezentaciju igram od svoje 18. godine i kada sam imenovan za kapitena sve je dobilo neki novi smisao. Ne razmišljam uopšte da se penzionišem što se tiče reprezentacije. Piše se mnogo da će to biti nakon Rusije, ali vam garantujem da nije tako. Sve dok budem mogao ja ću igrati za Portugal", rekao je Ronaldo.

Narednog mjeseca bit će održana ceremonija dodjele Zlatne lopte, a Ronaldo je glavni favorit za osvajanje nagrade. Ipak, on još uvijek ne želi ništa unaprijed govoriti jer zna da mu je Lionel Messi glavni kandidat, te da je sve moguće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi