Ronaldo ponovo pogodio, Juve jedva protiv Frosinonea

Stara dama bez izgubljenog boda

Ronaldo ponovo pogodio, Juve jedva protiv Frosinonea

Fudbaleri Juventusa pobijedili su večeras na jedvite jade Frosinone u gostima sa 2:0 u okviru 5. kola italijanske Serije A. 

Juve je bio veliki favorit na ovom meču i tako se postavio od prve minute. Prvo je zaprijetio Cristiano Ronaldo, ali njegov šut je izblokiran. Kasnije je Juve imao nekoliko dobrih akcija, ali bez većih prilika, pa je do kraja prvog poluvremena ostalo 0:0.

U drugom dijelu meča Juventus je imao potpunu terensku inicjativu i posjed lopte, ali nikako nije uspijevao da stvori ozbiljniju šansu. Cristiano Ronaldo je bio najopasniji po gol domaćih, a najbolju šansu je imao u 63. minuti kada je šutirao petom, ali Sportiello je odbranio njegov šut. Kasnije je pokušao i Mandžukić glavom, ali preko gola.

Napadi su se Juventusu isplatili u 81. minuti kada je Cristiano Ronaldo pokupio jedan odbijenac i pogodio za vodstvo svog tima. Do kraja meča Juve je uspio da postigne još jedan gol i to u sudijskoj nadoknadi preko Bernardeschija.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je odigrao cijeli susret za svoj tim. Juve je zadržao stopostotan učinak jer sada ima 15 bodova nakon pet kola, a Frosinone je posljednji sa samo jednim bodom.

Italijanska Serija A, 5. kolo:

Frosinone - Juventus 0:2 (Ronaldo 81', Bernardeschi 90')

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaki84
Jedva?? Boze sacuvaj....
17 2
damir bosnjak
sto ne napises kako sa dvije asistencije pjanica juventus doso do plijena..novinarcicu
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi