Ronaldo ponovo predvodio Real do pobjede

Primera Division

Ronaldo ponovo predvodio Real do pobjede

Utakmicom između Mallorce i Real Madrida (1:4) kompletirano je 36. kolo španske Primere. Nakon Seville i Barcelone, Real je postao tek treći tim koji je ove sezone slavio na Palma de Mallorci.

Sam početak utakmice nije nagoviještavao da će Real doći do pobjede. Nesmotrenost Realove odbrane iskoristio je Aduriz i u 16. minuti doveo Mallorcu u prednost, a navijačima Barcelone navukao osmjeh na lica. Ipak, samo deset minuta kasnije Cristiano Ronaldo poravnava na 1:1 i vraća Real u igru. Na poluvrijeme se otišlo tim rezultatom.

Na poluvremenu je Manuel Pellegrini očitao lekciju svojim igračima koji su u nastavku zaigrali mnogo bolje. U 57. minuti je Real došeo do preokreta, a ponovo je strijelac bio Ronaldo. Vodeći pogodak dao je krila igračima Reala koji su nastavili sa napadima, a u 72. minuti Ronaldo trećim pogotkom na utakmici potvrđuje pobjedu Reala.

U 81. minuti utakmice Guti je sjajnim pasom uposlio Gonzala Higuaina koji je pogodio za 4:1. Real je upisao devetnaestu pobjedu od posljednjih dvadeset utakmica i u sljedećem kolu se nada preuzimanju čelne pozicije. Barcelona gostuje kod Seville koja treba pobjedu za Ligu prvaka i u Madridu se nadaju kako će Sevilla ostati neporažena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.