Ronaldo: Portugal će proći u knockout fazu

Portugalac uvjeren u kvalitet svoje reprezentacije

Ronaldo: Portugal će proći u knockout fazu

Igrač Real Madrida, Cristiano Ronaldo uvjeren je da će njegov Portugal uspjeti da prođe grupu smrti u kojoj se još nalaze Njemačka, Holandija i Danska te da će zaigrati u knockout fazi takmičenja.

"Znamo da smo u najtežoj grupi na Euru, ali ne treba zbog toga žaliti jer to ne možemo promjeniti i znali smo to već mjesecima. Moramo biti spremni, nemamo drugih opcija. Biće ovo jako teške utakmice, ali smatram da ćemo napraviti dobar posao i da ćemo proći u narednu fazu takmičenja", rekao je Ronaldo za Uefa.com dodavši:

"Imam vjere jer ne pobjeđuju uvijek favoriti a mi nismo na listi favorita što skida malo pritisak sa igrača".

Ronaldo se također osvrnuo i na prvu utakmicu njegove reprezentacije koju će oni odigrati protiv Njemačke.

"Želimo pobjediti jer moramo dobro početi nastup na Euru. Njemačka ima sjajan tim. Postigli su dobre rezultate u skorašnjim takmičenjima tako da ih jako poštujemo. Ipak i mi imamo dovoljno kvaliteta i učinit ćemo sve da počnemo nastup na Euru kako treba. Imamo sve što nam treba i samo trebamo biti smireni", kazao je sjajni Ronaldo te je za kraj još dodao:

"Nadam se da će budućnost biti dobra za nas i da ćemo postići neke bitnije uspjehe, jer imamo sjajan tim i sjajnog trenera tako da moramo ciljati na trofeje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.