Ronaldo: Portugal može do naslova

Ronaldo: Portugal može do naslova

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo, napadač madridskog Reala, vjeruje da Portugal može osvojiti naslov svjetskog prvaka.

"Puno zahtijevam od sebe i pokušavam svakim danom biti sve bolji. Nikada ne odustajem. Ako se dogodi da postignem 29 golova, onda želim postići i 30. Uvijek želim više i po prirodi sam nezadovoljan", kazao je Ronaldo za realmadrid.com.

Bivši igrač Manchester Uniteda nalazi se u Južnoj Africi i pomoći će svojoj reprezentaciji da napravi dobar rezultat na SP-u.

"Portugalu je potreban međunarodni naslov kako bi potvrdio da ima veliku momčad. Bili smo blizu osvajanja Euro 2004, koji je održan u Portugalu. Utakmica protiv Francuske u Njemačkoj je bila gorka za nas. Izgubili smo na penale i propustili priliku igrati finale".

Portugal svoju prvu utakmicu u grupnoj fazi igra protiv Obale Slonovače.

"Naša utakmica protiv Obale Slonovače će biti presudna i važno je da počnemo sa pobjedom. Neće biti lako, ali možemo osvojiti naslov. Pola posla ćemo obaviti ako prođemo grupnu fazu natjecanja", dodaje Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.