Ronaldo: Realu treba jedan Llorente

Portugalac preporučuje napadačko rješenje

Ronaldo: Realu treba jedan Llorente

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo, najskuplji nogometaš svijeta, u razgovoru je za Marcu kazao kako je napadač Athletic Bilbaa, Fernando Llorente (25), upravo profil igrača kakav je potreban Realu.

Madridski Real u jeku je potrage za napadačem koji će biti (bar privremena) zamjena za povrijeđenog Argentinca Gonzala Higuaina. Mediji barataju sa raznim imenima, a Portugalac Cristiano Ronaldo, prva zvijezda kluba sa Bernabeua, smatra da je Llorente, inače napadač Athletica, sjajno rješenje za njegovu momčad.

"Llorente je zaista vrhunski napadač i ima osobine kakve trener traži u igrači. Potreban nam je novi napadač za narednih šest mjeseci. Znam da se pričalo o imenima poput Van Nistelrooya. Drago mi je zbog toga, dobro je za klub da dođe više igrača s jakim mentalitetom", rekao je Ronaldo, potom davši komentar na Ligu prvaka.

"United, Barcelona i mi smo glavni favoriti u Ligi prvaka, a potom i Bayern, Milan, te Inter. Chelsea se puno promijenio, pa ih ne smatram jednim od  favorita. Prošle godine nismo očekivali eliminaciju od Lyona. BIli smo bolji, ali to nismo uspjeli pokazati na terenu. Ove će godine, uvjeravam vas, biti potpuno drugačije i zato mi je drago da ponovo igramo s njima jer sam uvjeren da ćemo ih dobiti".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.