Ronaldo: Siguran sam da ćemo pobijediti

Ronaldo: Siguran sam da ćemo pobijediti

Edmir Škorić

U subotu se igra veliki El Clasico, Real Madrid i Barcelona će na Santiago Bernabeu odmjeriti snage, a pobjednik će svakako biti korak bliži osvjanju titule španskog prvaka.

Danas je u taboru kraljevskog kluba održana press konferencija, a portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo je govorio o nadolazećem derbiju.

"Mogla bi ovo biti najvažnija utakmica sezone. Tko god pobijedi, održat će malu prednost u utrci za naslovom prvaka, ali ostalo je još utakmica koje se trebaju odigrati i pokušat ćemo ih sve pobijediti. Obje su momčadi vrlo ambiciozne, tako da bez obzira što se dogodi, ne smijemo odustati. Ponavljam, ostalo je još utakmica do kraja i moramo se boriti", kaže ponajbolji nogometaš svijeta.

"Poštujem Barcelonu, ali ih se ne bojim. Imaju kompletnu momčad. No, dat ću najbolje od sebe, kao što dajem svakog vikenda. Pokušat ću zabiti i pomoći na bilo koji način mojim saigračima da pobijedimo Barelonu. Nisam previše zabrinut. Mislim da će utakmicu odlučiti mali detalji. Neka pobijedi bolja momčad, ali se ja iskreno nadam da je to Real Madrid", kazao je Cristiano Ronaldo.

"Očekujem dobru atmosferu na stadionu. Osjećamo se puno sigurniji kada imamo podršku naših navijača. Siguran sam da će biti uzbuđeni i da će nam puno pomoći. Svi smo uzbuđeni zbog utakmice, ali smo i poprilično sigurni. Vjerujemo u ovu utakmicu", dodaje za kraj Portugalac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.