Ronaldo: Tužan sam, sretnija momčad ide dalje

Portugalu sreća okrenula leđa

Ronaldo: Tužan sam, sretnija momčad ide dalje

Adnan Beganović

U prvom polufinalnom susretu Evropskog prvenstva Španija je nakon jedanaesteraca savladala Portugal, a da je rezultat bio drugačiji uopšte ne bi bilo nezasluženo.

Iako je Španija bila apsolutni favorit, na terenu se to baš i nije vidjelo. Portugal, predvođen Ronaldom, sjajno je parirao Španiji, a u finale je na kraju prošla sretnija ekipa.

Slavili su Španci nakon jedanaesteraca, a najbolji fudbaler Portugala, Cristiano Ronaldo, nakon susreta je izjavio:

"Tužan sam, uvijek je teško izggubiti na penale, no to je lutrija, sretnija momčad ide dalje. Kada sve saberem i oduzmem mislim da smo odigrali dobar turnir. Među četiri najbolje momčadi smo u Evropi, a  jedini razlog zbog kojeg nismo u finalu je taj  što nismo imali sreće", istakao je Ronaldo, koji je kao peti trebao izvoditi jedanaesterac.

"Trebao sam izvesti peti jedanaesterac, no kako smo promašili dva, ostao sam bez prilike. Tako sam se dogovorio sa selektorom, on me pitao da li želim izvesti peti jedanaesterac, odgovorio sam mu da želim. Nekad pucam prvi, nekad drugi, a sinoć smo odlučili da ću biti peti", zaključio je Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.