Ronaldo van terena mjesec dana
Ronaldo

Brazilac slomio ruku

Ronaldo van terena mjesec dana

Brazilac Ronaldo provešće van terena najmanje mjesec dana pošto je slomio ruku u ligaškoj utakmici, saopštili su doktori.

Nekadašnji najbolji igrač svijeta slomio je lijevu ruku nakon pada u 20. minutu meča u kojem je njegov Corinthians poražen od Palmeirasa 3:0. Klupski doktor je rekao da Ronaldo zbog povrede neće igrati četiri do pet sedmica, a da će dalja ispitivanja pokazati da li je potrebna operacija.

Napadač je na utakmici s Palmeirasom pao pošto je izgubio ravnotežu pokušavajući da predribla protivničkog igrača.

Ronaldo se prije pet mjeseci uspješno vratio na teren poslije treće ozbiljne povrede koljena u karijeri. Postigao je šest golova u pet mečeva, a Corinthiansu je pomogao u osvajanju prvenstva države Sao Paulo i brazilskog kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.