Ronaldo večeras ušao u historiju reprezentacije Portugala

Igrač sa najviše nastupa za Portugal

Ronaldo večeras ušao u historiju reprezentacije Portugala

Endin Čaušević

Reprezentacija Portugala trenutno igra utakmicu drugog kola grupne faze EP-a protiv Austrije. 

Portugalci su u prvoj utakmici razočarali svoje navijače remijem protiv Islanda, pa večeras žele da se iskupe. Kao i uvijek u centru pažnje je Cristiano Ronaldo koji je večeras ušao u historiju reprezentacije Portugala.

Naime, ovo je za Ronalda 128. utakmica u dresu Portugala i sada je na prvom mjestu svih vremena. Iza njega je sada Luis Figo koji je upisao jedan meč manje.

Također, Ronaldo je na pragu da obori još jedan rekord. Ovo je njegova 16. utakmica na Evropskim prvenstvima i izjednačio se sa Liliano Thuramoom i Edwinom vad der Sarom koji imaju isto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi