Ronaldo: Znam protiv koga se borim za Zlatnu loptu

Portugalac otkrio imena

Ronaldo: Znam protiv koga se borim za Zlatnu loptu

Endin Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo iza sebe ima još jednu sezonu za pamćenje s Real Madridom.

Ronaldo je u prošloj sezoni s Realom odbranio titulu prvaka Evrope, te je nakon nekoliko godina čekanja ponovo kraljevksi klub postao prvak Španije. Jasno je da je Portugalac glavni favorit da osvoji Zlatnu loptu, ali morat će se potruditi i narednih nekoliko mjeseci da to ovjeri.

Sigurno je da je njegov najveći rival za ovu nagradu Lionel Messi s kojim se Ronaldo bori već desetak godina. Međutim, još nekoliko igrača ima priliku da pokvare posao Ronaldu i Messiju, a Portugalac je otkrio za koga misli da će mu biti najveća konkurencija za Zlatnu loptu.

"Naravno da će uvijek biti borba između mene i Messija za neka dostignuća. Ipak, rekao bih da pored njega za Zlatnu loptu će da se bore Neymar, Robert Lewandowski i Gonzalo Higuain. Takva vrsta borbe i konkurencije je uvije zdrava i veliki je motiv za mene. Želim da iz godine u godinu budem bolji od njih i nemate pravo mnogo na greške jer oni to sigurno mogu iskoristiti", rekao je Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi