Ronaldu 200.000 funti sedmično!?

Nemoralna ponuda za Brazilca

Ronaldu 200.000 funti sedmično!?

Adnan Beganović

Prema posljednjim informacijama koje dolaze iz Engleske, Manchester United spreman je Ronaldu ponuditi novi ugovor prema kojem bi portugalski virtuoz zarađivao 200.000 funti sedmično.

Zbog sve veće bojazni da bi mogli ostati bez svoje prve zvijezde i informacija da se koketiranje Ronalda i Reala nastavlja, čelnici prvaka Engleske i Evrope odlučili su ponuditi Portugalcu cifru od koje zastaje dah.

Portugalca ugovor veže za Manchester do 2011. godine ali krajem ove sezone ima pravo na otkup svog ugovora koji mu sedmično donosi 120.000 funti. U strahu da se Portugalac ne odluči na ovaj korak,čelnici Manchestera su predložili plan prema kojem bi Ronaldo sedmično zarađivao 160.000 funti, te još dodatnih 40.000 od prava na reklame.

Ukoliko bi prihvatio ovu ponudu portugalski fudbaler postao bi prvi igrač koji bi sedmično inkasirao  200.000 funti, a novi ugovor bi trebao važiti do 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.