Ronaldu dvije utakmice zabrane

Zbog "crvendaća" protiv Malage

Ronaldu dvije utakmice zabrane

Edmir Škorić

Veznjak madridskog Reala Cristiano Ronaldo kažnjen je s dvije utakmice neigranja zbog crvenog kartona, kojeg je dobio nakon prekršaja nad jednim igračem Malage u prošlom kolu.

Španjolski nogometni savez danas je donio konačnu odluku o kazni Portugalcu Cristiano Ronaldu, koji je u duelu njegovog Reala i Malage zaradio crveni karton te pritom ozlijedio danskog braniča Patricka Mtiligu. Ronaldo će propustiti naredne dvije utakmice, no sportski direktor Reala Jorge Valdano opisao je sudačku odluku kao "nepoštenu" i "vrlo tešku".

Ni Ronaldo nije posebno oduševljen kaznom, te vjeruje da nije zaslužio crveni karton u susretu s Malagom.

"Govorio sam s Mtiligom i on je mišljenja da ga nisam namjerno povrijedio. Nikada nisam pokušao izigrati sudce. Nisam namjeravao ozlijediti igrača", kazao je Ronaldo za službenu stranicu kluba.

Mtiliga je nakon duela s Ronaldom zadobio lom nosa i propustit će narednu prvenstvenu utakmicu Malage.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti