Ronaldu novi ugovor i 16 miliona godišnje

Novi ugovor za Portugalca

Ronaldu novi ugovor i 16 miliona godišnje

M. Šljivak

Nakon fantastičnih igara Cristiana Ronalda u ovoj sezoni kako u Primeri, tako i u Ligi prvaka, čelnici Reala iz Madrida su odlučili ponuditi novi ugovor sjajnom Portugalcu.

Real je spreman Ronaldu ponuditi produženje ugovora na dodatne dvije sezone, a godišnje bi zarađivao 16 miliona eura, čime bi postao drugi najplaćeni igrač u svijetu fudala, nakon Samuela Eto'oa koji u Anzhiju zarađuje vrtoglavih 20 miliona eura.

Ronaldu trenutni ugovor sa Realom ističe na ljeto 2014. godine, a prema novom ugovoru u Madridu bi trebao ostati do 2016. godine.

Ove sezone ubjedljivo je najefikasniji igrač Reala sa nevjerovatnim 41 golom na svom kontu, pa nije ni čudo da ga u Madridu žele zadržati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.