Rooney najbolji engleski strijelac LP-a
Rooney je postigao do sada 26 golova

Wayne je preskočio Paula Scholesa

Rooney najbolji engleski strijelac LP-a

M. Maksimović

Manchester United je očekivano osvojio tri boda na gostovanju u Bukureštu. Crveni đavoli su ostvarili pobjedu 2:0, dvostruki strijelac je bio Wayne Rooney. Sa ova dva gola Wayne Rooney je postao najbolji engleski strijelac u istoriji Lige prvaka.

Do utakmice protiv Otelul Galatija, najbolji je bio Paula Scholesa koji je zabio 25 golova, sada je Wayne na prvom mjestu sa 26. Napadač Uniteda je svoj prvi gol u Ligi prvaka postigao u septembru 2004.godine. Tačnije, tada je 18-godišnji Rooney postigao polovinu golova svoje ekipe, tri.

Tako je Rooney postao najbolji Englez, ali nije najefikasniji u Manchester Unitedu kada je u pitanju Liga prvaka. Tu je još uvijek na prvom mjestu Velšanin Ryan Giggs sa svojih 29 golova.

Najbolji strijelac u istoriji Kupa/Lige prvaka je Raul koji je zabio 71 gol, Ruud van Nistelrooy je drugi sa 56, dok je Thierry Henry na trećem mjestu sa 50 golova. što se tiče najboljih engleskih strijelaca, a trećem mjestu je Frank Lampard sa 20, a četvrti je Steven Gerrard sa 19 golova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.