Roque Santa Cruz ide u Arsenal
Roque Santa Cruz

Prema pisanju engleskih medija

Roque Santa Cruz ide u Arsenal

Paragvajski reprezentativac, koji trenutno nosi dres engleskog prvoligaša Bleckburnea, Roque Santa Cruz od naredne sezone mogao bi obući dres Arsenala, pišu engelski mediji.  

Daily Express navodi kako će Arsenal, Manchester City i Liverpool ovog ljeta voditi borbu za usluge paragvajskog napadača koji je zbog povreda koljena morao ranije okončati tekuću sezonu. Santa Cruz je najavio odlazak iz ekipe koju sa klupe vodi Sam Allardyce, a prve informacije govorile su da bi mogao otići kod Marka Hughesa u Manchester City, obzirom da ga je ovaj stručnjak I doveo u Englesku.

No, u posljednje vrijeme sve je izvjesnije da bi Santa Cruz mogao preseliti na Emirates, a u tom slučaju redove Arsenala napustio bi Emmanuel Adebayor. Navodno, Arsene Wenger, menadžer topnika sve je nezadovoljniji izdanjima reprezentativca Togoa, a sve su glasnije špekulacije da bi Adebayor mogao obući dres Milana.

Mali problem u odlasku Santa Cruza iz Bleckburnea moglo bi predstavljati obeštećenje koje će vjerovatno iznositi 18 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.