Rosell: Guardiola može biti predsjednik

Rosell: Guardiola može biti predsjednik

Predsjednik Barcelone Sandro Rosell siguran je da će sadašnji trener kluba Pep Guardiola jednog dana dogurati i do mjesta predsjednika slavnog katalonskog kluba.

"Za mene tim zaslužuje čistu desetku jer bolje od ovoga mislim da ne može da igra. Pep zna da mu je ugovor na stolu. Može odmah da ga produži na dvije godine plus tri. Zaista ga cijenim i volio bih da sa Barcelonom učini ono što je Alex Ferguson učinio sa Manchester Unitedom ili Franz Beckenbauer sa Bayernom. Vidim ga čak i kao predsjednika kluba", kaže Rosell.

Prvi čovjek kluba sa Nou Campa se osvrnuo i na situaciju oko desnog beka Daniela Alvesa. U posljednje vrijeme se sve više govori o odlasku brazilskog reprezentativca iz Barcelone, ali je Rosell istakao kako će klub učiniti sve da ga zadrži.

"Barcelona i Alveš čine sve što je potrebno kako bi se odbranili od basnoslovnih ponuda. Ne mogu da zamislim klub bez njega, ali niko nije veći od Barcelone. U svakom slučaju nastavićemo sa, ili bez njega", rekao je Rosell.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti