Rosell: Messi nema cijenu

Predsjednik Barcelone odlučan

Rosell: Messi nema cijenu

Predsjednik Barcelone, Sandro Rosell izrazio je zabrinutost i ljutnju zbog odnosa vlasnika klubova prema svojim glavnim igračima.

Predsjednik Katalonaca je izjavio da ekipe poput Manchester Uniteda, Manchester Cityja i Chelseaja igrače vide isključivo kao robu koja je na prodaju ukoliko im se ponudi prava cijena.

"Klubovi koji su u vlasništvu milijardera se loše odnose prema svojim zvijezdama i prodali bi ih čim se nađe pravi kupac. Mi to ne radimo tako. Naprimjer, Messi nije na prodaju bez obzira na cijenu. Gdje da nabavimo novog Messija, ako ovog prodamo",  rekao je Rosell te se osvrnuo na posljedice takvog odnosa prema igračima.

"Teško se nadmetati sa takvim ekipama, ali dugoročno, mi ćemo imati više uspjeha. Vrlo lako se može desiti da nekom milijarderu dosadi ulaganje u neki klub. I šta onda? Klub bez njegovih investicija ne može da opstane", zaklučio je Rosell.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.