Rosella optužuju za lažiranje Neymarovog transfera

Rosella optužuju

Rosella optužuju za lažiranje Neymarovog transfera

M. Šljivak

Predsjednik Barcelone Sandro Rosell optužen je  za lažiranje transfera brazilskog napadača Neymara iz Santosa u katalonski klub.

El Mundo tvrdi kako je član kluba Jordi Cases podnio optužnicu protiv Rosella, jer je navodno predsjednik Barcelone zadržao 40 miliona eura od transfera, ili je taj novac podijelio s drugima.

Navodno je ukupan transfer Neymara vrijedio čak 74 miliona eura, ali da je prikazana lažna slika o poslovanju, te da je Rosell  zadržao za sebe nevjerovatnih 40  miliona eura. 

Casas je već 20. novembra zahtijevao istragu u klubu kako bi se objasnile nelogičnosti u transferu 21-godišnjeg Brazilca, a ukoliko ne dobije odgovor, sve optužbe će završiti na katalonskom sudu.

Neymarov transfer u Barcelonu je obavljen preko kompanije u kojoj su vlasnici sam igrač i njegov otac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.