Rosenborg opet prvak
Rosenborg je prvak po 22.put

Nastavlja se dominacija ekipe iz Trondheima

Rosenborg opet prvak

M. Maksimović

Dominacija Rosenborga u Norveškoj se nastavlja.Pobjedom protiv Tromsa 1:0 sastav trenera Nils Arne Eggena je dva kola prije kraja osigurao 22.naslov prvaka Norveške.Dva kola prije kraja Rosenborg ima nedostižnih osam bodova prednosti pred Valerangom, a trećeplasirani Tromso zaostaje čak 19 bodova.

U duelu protiv Tromsoa gol za pobjedu je postigao 30-godišnji Šveđanin Rade prica u 79.minuti. Prica je ove sezone postigao 12 golova, a uz njega svakako vrijedi spomenuti Steffena Iversena koji je zabio dva gola više.

''Ostvarili smo velik uspjeh i sretan sam što smo i prije kraja prvenstva potvrdili titulu prvaka'', rekao je trener Nils Arne Eggen (69), koji je na klupi kluba iz Trondheima osvojio čak 14 od 22 klupska naslova prvaka.U posljednjih 16 godina Rosenborg nije bio nacionalni prvak samo tri puta. Vålerenga je osvojila naslov 2005.godine, Bran 2007.dok je 2008.godine prvak bio Stabæk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.