Rosenborg prvak Norveške

Četiri kola prije kraja prvenstva

Rosenborg prvak Norveške

A. Beganović

Fudbaleri Rosenborga iz Trondheima osigurali su titulu četiri kola prije kraja norveškog prvenstva. Ovo je Rosenborgu 21. titula prvaka Norveške, a prva nakon 2006. godine.

U 26. kolu Rosenborg je na gostovanju kod najvećeg rivala, Moldea, upisao pobjedu (2:0) te tako mu četiri kola prije kraja prvenstva pobjegao na nedostižnih 17 bodova prednosti.

U ovoj sezoni izabranici Erika Hamrena nisu niti jednom poraženi, u dosadašnjih 26 utakmica upisali su 19 pobjeda i 7 remija.

Iako su suvereno došli do nove titule, sezona nije bila sva u uspjesima jer su fudbaleri Rosenborga imali dva velika kiksa i to u nacionalnom Kupu u kojem su ispali u četvrtfinalu od Moldea i u Evropskoj ligi u kojoj su u 2. pretkolu poraženi od azerbajdžanskog Karabaga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti