Rosenborg u posljednjim sekundama izbacio Kazahstance

Evropska liga

Rosenborg u posljednjim sekundama izbacio Kazahstance

Midhat Šljivak

Rosenborg je spriječio veliko iznenađenje u drugom pretkolu Evropske lige jer su u revanš susretu u Kazahstanu savladali Ordabasy rezultatom 2:1.

Prvi susret u Trondheimu je završio bez pobjedinka 2:2, a Kazahstanci su u tom susretu postigli dva gola u samoj završnici, no sada se Rosenborgu vratilo, te su do pobjeede došli u posljednjim sekundama utakmice.

Domaći tim je poveo u 32. minuti preko Gueyea, što je bio rezultat prvog poluvremena, da bi u nastavku Rosenborg stigao do poravnanja u 67. minuti golom Fredheim Holma. Deset minuta kasnije crveni karton u dresu Rosenborga dobio je Wangberg, te se činilo kako će Rosenborg ispasti iz Evropske lige.

Međutim, norveški velikan je golom Dockala u posljednjim sekundama stigao do pobjede i prolaza u narednu fazu takmičenja.

Danski Aarhus je i u drugom susretu poražen od gruzijske ekipe Dila Gori sa 3:1, te su se sa ukupnih 5:2 plasirali u treće pretkolo.

Ordabasy - Rosenborg 1:2 (3:4)
Dila Gori - Aarhus 3:1  (5:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.