Rosicky razmišljao i o završetku karijere
Nesretni Čeh "magnet" za povrede

Zbog teške povrede koljena

Rosicky razmišljao i o završetku karijere

Edmir Škorić

Krilni igrač Arsenala Tomas Rosicky otkrio je kako je zbog teške povrede koljena razmišljao o napuštanju profesionalnog fudbala, no sve je to sada iza njega, obzirom da se uskoro vraća na terene, poslije više od godinu dana.

Češki reprezentativac bio je izvan fudbalskih terena proteklih 14 mjeseci, i očekuje povratak prije nego li i završi ova sezona.

"Kada sam imao dvije operacije, bio sam u konstantnim bolovima gotovo godinu dana, mislio sam naravno, da više nikada neću igrati fudbal", izjavio je Rosicky za britanski The Sun, te nastavio.

"Bio je to vrlo težak period. Imao sam toliko pregleda i vidio mnogo liječnika širom Evrope.
A sada, kad je oporavak pri kraju, znam da je koljeno u redu i da ću uskoro ponovo zaigrati. To je tako dobar osjećaj
".

Rosicky, 28-godišnjak, nedavno je pretrpio lakšu ozljedu, prije nego što je trebao igrati za rezerve "topnika", pa bivša zvijezda Borussije Dortmund sada mora još malo pričekati na potpuni oporavak.

"Još uvijek trpim ozljedu. No,nakon dugoročnih problema sa koljenom znam da će sve biti u redu jer sam skoro i počeo sa treniranjem."

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.